Гръцкият министър на корабоплаването Милтиадис Варвициотис подаде оставка след скандал във

...
Гръцкият министър на корабоплаването Милтиадис Варвициотис подаде оставка след скандал във
Коментари Харесай

Гръцкият министър на корабоплаването подаде оставка; Христос Стилианидис поема поста

Гръцкият министър на корабоплаването Милтиадис Варвициотис подаде оставка след скандал по отношение на мненията му за смъртта на 36-годишен мъж, който падна в морето, откакто беше избутан от екипажа на ферибот, на който се опитвал да се качи, заяви Ройтерс.

Το παρασκήνιο της παραίτησης του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη
— enikos.gr (@enikos_gr)
Варвициотис разгласи оставката си в обществената мрежа " Х ", известна преди като Туитър, в понеделник.

Видеозаписи, оповестени в обществените мрежи след случая, демонстрираха членове на екипажа, които наподобява спорят с мъжа на рампата тъкмо когато фериботът напуща пристанището на Пирея за остров Крит.

Варвициотис сподели предходната седмица, че мъжът, който си купил билет, се качил на кораба преди да слезе по незнайни аргументи, а по-късно се опитал да се качи още веднъж и тогава бил отхвърлен обратно и паднал в морето тъкмо когато корабът потеглял.

Смъртта на мъжа провокира отвращение и митинги в Гърция и Варвициотис беше подложен на рецензии, тъй като изглеждаше, че симпатизира членовете на екипажа.

(GRČIJA) V Grčiji je po smrti potnika, ki ga je posadka trajekta Blue Horizon potisnila v morje, danes odstopil minister za pomorstvo Miltiadis Varviciotis.
— Večer (@vecer)
Варвициотис, който по-късно се извини, сподели, че мненията му са били изтълкувани неправилно.

" Станах цел на офанзива, която се ускорява и става все по-токсична " ,   съобщи той, когато разгласи оставката си.

" По никакъв метод не съм приравнявал  жертвата с причинителите. В никакъв случай не съм пренебрегнал отговорностите, които компанията, която има кораба, има и които тя към момента отхвърля да поеме ", съобщи Варвициотис.

С решение на гръцкия министър-председател Кириакос Мицотакис постът ще бъде ангажиран от депутата Христос Стилианидис, заяви държавният представител Павлос Маринакис.

До май тази година Стилианидис заемаше поста на министър на климатичната рецесия и гражданската отбрана. В интервала 2014-2019 година е европейски комисар по филантропичната помощ и ръководството на рецесиите, като по същото време е координатор на Европейски Съюз за битката със болестта ебола.

Стилианидис е считан за „ архитекта “ на европейската стратегия RescEU – самодейност, която доста модернизира европейската система за гражданска отбрана, написа гръцкият в. „ Катимерини “.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР